Sałatka jajeczna Adama

    Sałatka jajeczna Adama

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Sałatka Jajeczna z ogórkami kiszonymi i cebulą. Idealnie smakuje na śniadanie. Jajka można ugotować dzień wcześniej - co przyspieszy nam przygotowanie jej rano.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 5 jajek
    • 5 ogórków kiszonych, pokrojonych w kostkę
    • 2 cebule pokrojone w kostkę
    • 3 łyżki majonezu
    • 3 łyżki śmietany
    • 3 łyżki sosu tatarskiego
    • szczypta soli
    • szczypta pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka umieścić w małym garnku i wypełnić do ¾ zimną wodą (ale tak, aby zakrywała jajka). Gotować przez 10 minut na dużym ogniu.
    2. Odstawić z ognia, zalać zimną wodą. Gdy ostygną, wyjąć jajka z wody, obrać i pokroić w kostkę.
    3. W dużej misce wymieszać jajka z ogórkami i cebulą. Dodać majonez, śmietanę i sos tatarski, wymieszać. Doprawić do smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis