Pikantny kozi ser z estragonem

    8 godz. 15 min

    Fantastyczna przekąska na imprezy z hiszpańską nutą w tle. Kozi ser w marynacie z dodatkiem papryczki chili i estragonu. Doskonały ze świeżym pieczywem.

    jadźka4

    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1,5 szklanki (355 ml) oliwy z oliwek
    • 2 łyżki czerwonego octu winnego
    • 2 łyżki posiekanego świeżego estragonu
    • 2 świeże papryczki chili, posiekane
    • 6 ząbków wyciśniętego przez praskę czosnku
    • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
    • 500 g twardego koziego sera, pokrojonego w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +8godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 8godz.15min. 

    1. W misce wymieszać oliwę z octem, estargonem, chili, czosnkiem i pieprzem. Dodać pokrojony ser i dobrze wymieszać, aby pokrył się marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.
    2. Ser odsączyć, zachowując 2 łyżki marynaty. Przełożyć na półmisek, skropić marynatą i podawać ze świeżym pieczywem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)