Crumble z rabarbarem

    Crumble z rabarbarem

    4polubienia
    55min.


    Zrobione przez 356 osób

    Nie ma prostszego sposobu aby delektować się rabarbarem. Wyśmienicie soczysty pod kołderką kruszonki. Nie można się oprzeć! Zobacz nasz przepis video z tym crumble!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 365 g rabarbaru, pokrojonego w kostkę
    • 200 g cukru kryształu
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 200 g cukru demerara
    • 80 g płatków owsianych
    • 200 g mąki pszennej
    • 225 g masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.
    2. W dużej misce wymieszać rabarbar z cukrem kryształem i 3 łyżkami mąki. Wyłożyć na dno przygotowanego naczynia. Odstawić.
    3. W misce wymieszać cukier demerara z płatkami owsianymi i mąką. Dodać masło i wymieszać w palcach, aż będzie przypominało kruszonkę. Wyłożyć na rabarbar.
    4. Piec przez 40 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Crumble z rabarbarem
    Crumble z rabarbarem

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (4)

    autor:
    2

    Niebo w gębie. Proste w wykonaniu. Super! Też dałam mniej cukru. - 20 maj 2015

    Fiola
    autor:
    1

    Fantastyczny! Do rabarbaru dodałam parę truskawek i zmniejszyłam ilość cukru do 3/4 szklanki. Zaoszczędzone kalorie można nadrobić gałką lodów waniliowych na wierzchu! - 26 lip 2012

    EatMe
    autor:
    0

    Pycha! Jak dla mnie trochę za słodkie, ale innym domownikom bardzo smakowało, zjedli wszystko w jeden dzień! Bardzo prosty i szybki przepis. Polecam! - 16 cze 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis