Crumble z rabarbarem

    (5)
    55 min

    Nie ma prostszego sposobu aby delektować się rabarbarem. Wyśmienicie soczysty pod kołderką kruszonki. Nie można się oprzeć! Zobacz nasz przepis video z tym crumble!


    Zrobione przez 356 osób

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 365 g rabarbaru, pokrojonego w kostkę
    • 200 g cukru kryształu
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 200 g cukru demerara
    • 80 g płatków owsianych
    • 200 g mąki pszennej
    • 225 g masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.
    2. W dużej misce wymieszać rabarbar z cukrem kryształem i 3 łyżkami mąki. Wyłożyć na dno przygotowanego naczynia. Odstawić.
    3. W misce wymieszać cukier demerara z płatkami owsianymi i mąką. Dodać masło i wymieszać w palcach, aż będzie przypominało kruszonkę. Wyłożyć na rabarbar.
    4. Piec przez 40 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Crumble z rabarbarem
    Crumble z rabarbarem
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (5)

    Komentarze po polsku (4)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (9)