Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową

    Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni – Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek i … lata!

    Składniki
    ilość sztuk: 24 kruche babeczki

    • 300 g twarogu półtłustego
    • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    • szczypta kurkumy
    • 1 mały pęczek mięty, drobno pokrojonej
    • szczypta cukru
    • szczypta soli
    • skórka z całej cytryny pokrojona w małą kosteczkę
    • 1 opakowanie kruchych babeczek do nadzień słonych i pikantnych (np. Dan Cake)
    • kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Twaróg połączyć z jogurtem. Dodać kurkumę, cukier, sól do smaku.
    2. Wyrobić jednolitą masę.
    3. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową. Dokładnie wymieszać.
    4. Tartaletki z kruchego ciasta napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis