Szybkie chilli con carne

    Szybkie chilli con carne

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Chilli con carne z parówkami i czerwoną fasolą. Meksykańskie danie w wersji polskiej z dodatkiem ziół.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4 parówki z papryką
    • 2 cebule
    • 2 łyżki oleju
    • 1 puszka czerwonej fasoli
    • 1 łyżka przecieru pomidorowego
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    • 1 łyżeczka mielonego kminku
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    • natka pietruszki do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +5min. inne  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Każdą parówkę przekrawamy na 4 części. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju do zeszklenia.
    2. Dodajemy fasolę wraz z zalewą, przecier pomidorowy i przyprawy.
    3. Dusimy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 min. Przed podaniem na stół posypujemy natką pietruszki. Gotowe – smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis