Hiszpańskie roladki wieprzowe - flamenquines

    Hiszpańskie roladki wieprzowe - flamenquines

    (6)
    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Cienkie plastry schabu, ser manchego i szynka iberyjska to doskonała kombinacja na obiad w stylu hiszpańskim. Flamenquines to danie pochodzące z Andaluzji, mięsne rolady przygotowuje się z wieprzowiny, ale można również użyć kurczaka lub wołowiny. Zobacz nasz przepis video z tym daniem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 kotlety schabowe
    • 50 g szynki iberyjskiej (jamon iberico)
    • 4-6 plastrów sera manchego
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 125 g bułki tartej
    • oliwa z oliwek do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Kotlety rozbić lub rozwałkować jak najcieniej. Ułożyć na nich szynkę, a następnie ser. Zawinąć w roladki, podwijając końce do środka, żeby ser nie wyciekł.
    2. Obtoczyć rolady w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
    3. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć rolady na złocisty kolor, odwracając, aby się przyrumieniły z każdej strony. Podawać z sałatką.

    rada

    Szynka iberyjska ma specyficzny smak, produkuje się ją z mięsa czarnych świń. Jest najlepsza do tego dania, ale można ją zastąpić inną szynką.

    Zobacz jak to zrobić!

    Hiszpańskie roladki wieprzowe
    Hiszpańskie roladki wieprzowe
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (6)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis