Kulki z marshmallows i popcornu

    (206)

    To bardzo proste kulki popcornowe. Pianki marshmallows sprawiają, że są podobne do popularnych chrupiących batoników zbożowo-ryżowych. Dzięki marshmallows są słodkie, chrupiące i ciągniste. To ulubione połączenie dla każdego!


    Zrobione przez 197 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 100 g ziaren kukurydzy do prażenia
    • 6 łyżek masła
    • 250 g miniaturowych pianek marshmallow

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Wysmarować tłuszczem naczynie żaroodporne o wymiarach 23x33 cm. Odstawić.
    2. Do 4 litrowego garnka wlać olej roślinny i podgrzewać na dużym ogniu. Kiedy olej jest gorący, dodać ziarna kukurydzy. Stale poruszać patelnią. Kiedy ziarna przestaną strzelać, zdjąć z ognia. Przesypać popcorn do przygotowanego naczynia.
    3. Roztopić masło w średnim garnku, na małym ogniu. Dodać pianki marshmallow i gotować, aż się rozpuszczą, stale mieszając. Polać popcorn mieszaniną z piankami i wymieszać z łyżeczką by ziarna się równomiernie pokryły.
    4. Lekko przestudzić mieszaninę. Dłonie posmarować masłem lub spryskać tłuszczem w sprayu. Wymieszać popcorn rękoma, tak aby był równomiernie pokryty.
    5. Formować popcorn w 8 kulek.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (206)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)