Pieczarki faszerowane boczkiem
1 / 1 Zdjęcie:  Allrecipes
Następne

Pieczarki faszerowane boczkiem

Wspaniała przystawka, która będzie hitem na każdym przyjęciu! Pieczone pieczarki nadziewane boczkiem i serem, pachnące rozmarynem. Zobaczcie nasz przepis video z tą przystawką.

ntbella

Składniki

ilość porcji: 6 

  • 250 g pieczarek
  • 30 g masła
  • 1 cebula, posiekana
  • 100 g posiekanego boczku
  • 2 gałązki rozmarynu, posiekane
  • 150 g startego sera edamskiego

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
  2. Oddzielić nóżki pieczarek od kapeluszy. Nóżki posiekać i odłożyć na bok.
  3. Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę, aż zmięknie. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez 5-7 minut.
  4. W międzyczasie, na oddzielnej patelni, podsmażyć boczek, aż zrobi się chrupiący. Odlać z patelni tłuszcz. Dodać podsmażone pieczarki, rozmaryn i ser, i dobrze wymieszać.
  5. Napełniać kapelusze pieczarek nadzieniem i układać na blaszce.
  6. Piec przez 15-20 minut.

Zobacz jak to zrobić!

Faszerowane pieczarki Faszerowane pieczarki

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie