Pieczarki faszerowane boczkiem

    Pieczarki faszerowane boczkiem

    8polubień
    45min.


    Zrobione przez 26 osób

    Wspaniała przystawka, która będzie hitem na każdym przyjęciu! Pieczone pieczarki nadziewane boczkiem i serem, pachnące rozmarynem. Zobaczcie nasz przepis video z tą przystawką.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g pieczarek
    • 30 g masła
    • 1 cebula, posiekana
    • 100 g posiekanego boczku
    • 2 gałązki rozmarynu, posiekane
    • 150 g startego sera edamskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Oddzielić nóżki pieczarek od kapeluszy. Nóżki posiekać i odłożyć na bok.
    3. Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę, aż zmięknie. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez 5-7 minut.
    4. W międzyczasie, na oddzielnej patelni, podsmażyć boczek, aż zrobi się chrupiący. Odlać z patelni tłuszcz. Dodać podsmażone pieczarki, rozmaryn i ser, i dobrze wymieszać.
    5. Napełniać kapelusze pieczarek nadzieniem i układać na blaszce.
    6. Piec przez 15-20 minut.

    Zobacz jak to zrobić!

    Faszerowane pieczarki
    Faszerowane pieczarki

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis