Dietetyczne polędwiczki wieprzowe

    Dietetyczne polędwiczki wieprzowe

    4polubienia
    2godz.40min.


    Zrobione przez 7 osób

    Są takie chwile, i zdrowotne i przy dbaniu o linię, że wszelkie duszone, a nie smażone, mięsa jeść trzeba. Duszone polędwiczki wieprzowe są i zdrowe i smakowite!

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 0,5 kg polędwicy wieprzowej
    • sól i pieprz do smaku
    • majeranek
    • 100 ml wody
    • 1 łyżka oleju
    • 1/2 łyżeczki masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 2godz.40min. 

    1. Mięso wymyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym.
    2. Posypać mięso solą, pieprzem, majerankiem i odstawić na 2 godziny do lodówki.
    3. Po wyjęciu mięsa z lodówki pokroić je na paski i rozbić tłuczkiem.
    4. Do rondelka wlać wodę, dodać olej i masło, dodać polędwiczki i dusić pod przykryciem przez ok. 30 minut.

    rada

    Gdyby woda zbyt szybko parowała należy ją uzupełnić, aby mięso nie przywarło do dna naczynia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis