Łatwy klops

    Łatwy klops

    1polubienie
    1godz.10min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Bardzo prosty klops, z prostymi, niedrogimi składnikami. Polecam na ciepło na obiad, albo na zimno do kanapki.

    apfel Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 1 klops

    • 1 kg mielonego mięsa (np. z łopatki)
    • 1 kubeczek śmietany 18%
    • 2 łyżki vegety
    • 2 ząbki czosnku
    • kminek do posypania po wierzchu (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
    2. Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce. Przełożyć do dużej podłużnej foremki albo do 2 małych. Można posypać po wierzchu kminkiem.
    3. Piec klops przez około godzinę aż się ładnie przyrumieni. Kropić po przestudzeniu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis