Kruche paluchy serowe

    Kruche paluchy serowe

    10polubień
    25min.


    Zrobione przez 63 osoby

    Kruche paluchy serowe są świetne jako przekąska! Przepis jest bardzo prosty i można doprawić paluchy według własnego gustu.

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 50 g sera parmezan, świeżo utartego
    • ¾ łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
    • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    • 500 g mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego
    • 1 białko jaja kurzego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wymieszać parmezan, pieprz i czosnek granulowany. Rozwinąć ciasto na desce do krojenia. Posmarować lekko białkiem, a następnie posypać ¼ mieszanki z serem. Lekko przycisnąć ser do ciasta, odwrócić całość i powtórzyć czynność. Pokroić ciasto na 12 (2,5 cm) pasków; skręcić paski.
    2. Umieścić paski ciasta na nieposmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia ciastek i piec w piekarniku w temperaturze 175 °C przez 15 minut lub do momentu gdy nabiorą złotego koloru.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    3

    - 27 mar 2013

    autor:
    1

    - 27 mar 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis