Kruche paluchy serowe

    • < />
    • < />
    • < />

    Kruche paluchy serowe

    Kruche paluchy serowe

    (71)
    25min.


    Zrobione przez 64 osoby

    Kruche paluchy serowe są świetne jako przekąska! Przepis jest bardzo prosty i można doprawić paluchy według własnego gustu.

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 50 g sera parmezan, świeżo utartego
    • ¾ łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
    • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    • 500 g mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego
    • 1 białko jaja kurzego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wymieszać parmezan, pieprz i czosnek granulowany. Rozwinąć ciasto na desce do krojenia. Posmarować lekko białkiem, a następnie posypać ¼ mieszanki z serem. Lekko przycisnąć ser do ciasta, odwrócić całość i powtórzyć czynność. Pokroić ciasto na 12 (2,5 cm) pasków; skręcić paski.
    2. Umieścić paski ciasta na nieposmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia ciastek i piec w piekarniku w temperaturze 175 °C przez 15 minut lub do momentu gdy nabiorą złotego koloru.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (71)

    Komentarze po polsku (2)

    autor:
    3

     -  27 mar 2013

    autor:
    1

     -  27 mar 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis