Kruche paluchy serowe

  • 2komentarze
  • 8polubień
  • 25min.

Kruche paluchy serowe są świetne jako przekąska! Przepis jest bardzo prosty i można doprawić paluchy według własnego gustu.

Stephanie

Składniki

ilość porcji: 24 

  • 50 g sera parmezan, świeżo utartego
  • ¾ łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • 500 g mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego
  • 1 białko jaja kurzego

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Wymieszać parmezan, pieprz i czosnek granulowany. Rozwinąć ciasto na desce do krojenia. Posmarować lekko białkiem, a następnie posypać ¼ mieszanki z serem. Lekko przycisnąć ser do ciasta, odwrócić całość i powtórzyć czynność. Pokroić ciasto na 12 (2,5 cm) pasków; skręcić paski.
  2. Umieścić paski ciasta na nieposmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia ciastek i piec w piekarniku w temperaturze 175 °C przez 15 minut lub do momentu gdy nabiorą złotego koloru.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (2)

oleńka99
autor:
3

- 27 mar 2013

oleńka99
autor:
1

- 27 mar 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie