Omlet z fasolką szparagową

    25 min

    Ten wiosenny omlet będzie doskonały nie tylko na śniadanie, ale dzięki temu, że jest sycący, można go także podać jako danie obiadowe.

    matylda

    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 150 g zielonej fasolki szparagowej
    • 5 listków świeżej mięty, posiekanych
    • 8 jajek
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • 3 łyżeczki żółtego sera, startego
    • 2 łyżki gęstej śmietany
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka masła (do smażenia)
    • 1 ząbek czosnku wyduszony praską

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Fasolkę oczyścić, obciąć końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut. Wystudzić, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    2. Jajka roztrzepać widelcem w miseczce, dodać miętę, zioła prowansalskie, ser, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
    3. Na rozgrzanym na patelni maśle podsmażyć czosnek z fasolką (ok. minuty), po czym wlać na patelnię masę jajeczną i smażyć na niewielkim ogniu, aż się zetnie z wierzchu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)