Omlet z fasolką szparagową

    Omlet z fasolką szparagową

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ten wiosenny omlet będzie doskonały nie tylko na śniadanie, ale dzięki temu, że jest sycący, można go także podać jako danie obiadowe.

    matylda Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 150 g zielonej fasolki szparagowej
    • 5 listków świeżej mięty, posiekanych
    • 8 jajek
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • 3 łyżeczki żółtego sera, startego
    • 2 łyżki gęstej śmietany
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka masła (do smażenia)
    • 1 ząbek czosnku wyduszony praską

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Fasolkę oczyścić, obciąć końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut. Wystudzić, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    2. Jajka roztrzepać widelcem w miseczce, dodać miętę, zioła prowansalskie, ser, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
    3. Na rozgrzanym na patelni maśle podsmażyć czosnek z fasolką (ok. minuty), po czym wlać na patelnię masę jajeczną i smażyć na niewielkim ogniu, aż się zetnie z wierzchu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis