Ciasto "Pychotka" bez pieczenia

    Ciasto "Pychotka" bez pieczenia

    8polubień
    20min.


    Zrobione przez 37 osób

    Rozpływające się w ustach ciasto, którego nie trzeba piec. W sam raz gdy goście mają za chwilę się u nas zjawić.

    Pomorskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2 paczki ciasteczek Digestive
    • 1 puszka masy krówkowej
    • 1 paczka orzechów laskowych
    • 200 g śmietany 36%
    • 3 opakowania Śmietan Fixu
    • 3 kostki czekolady

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Ułożyć na dnie blachy warstwę ciasteczek.
    2. Posmarować kremem krówkowym i posypać orzechami.
    3. Ułożyć drugą warstwę ciasteczek.
    4. Ubić śmietanę z trzema opakowaniami Śmietan Fixu, a następnie wylać ją na warstwę ciastek. Na wierzch zetrzeć czekoladę.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    KingaOlszak
    autor:
    9

    - - 08 kwi 2014

    autor:
    4

    bardzo fajny przepis - 05 wrz 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis