Amerykańskie naleśniki

    (125)
    25 min

    Przepyszne puszyste naleśniki w stylu amerykańskim. Chwila na przygotowanie i można się nimi delektować, z dodatkiem syropu klonowego lub jagód. Zobaczcie nasz przepis video z tymi naleśnikami!


    Zrobione przez 630 osób

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 150 g mąki pszennej
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 225 ml mleka
    • 1 jajko
    • 1,5 łyżki masła (stopić)
    • olej lub masło do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Mąkę przesiać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko, jajko i stopione masło, dobrze zmiksować, aby ciasto było gładkie.
    2. Na patelni rozgrzać masło lub olej i wlewać ciasto chochelką (naleśniki muszą być dość grube). Smażyć, aż na powierzchni naleśnika pojawią się bąbelki, odwrócić i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty, aż będą rumiane.
    3. Podawać gorące, z ulubionymi dodatkami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Amerykańskie naleśniki, czyli pancakes
    Amerykańskie naleśniki, czyli pancakes

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (125)

    Komentarze po polsku (16)

    46

    Przepyszne  -  14 lut 2013

    autor:
    32

    Wspaniale  -  10 mar 2014

    Skata
    autor:
    31

    Proporcje są złe, ale tak to przepis jest dobry. Ja jeszcze dodaję szczyptę cynamonu, na prawdę pyszne )  -  05 lip 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis