Leczo z parówkami

    Leczo z parówkami

    5polubień
    30min.


    Zrobione przez 10 osób

    Pyszne, szybkie, łatwe i tanie danie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 czerwone papryki
    • 1 kg pomidorów
    • 1/2 cukinii
    • 1 opakowanie parówek (np. paryżanek klasycznych)
    • 0,5 kg cebuli
    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka sproszkowanej papryki słodkiej i ostrej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Paprykę kroimy w kostkę.
    2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
    3. Cukinię szatkujemy.
    4. Parówki kroimy w talarki.
    5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy razem z nią parówki.
    6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.
    7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.
    8. Gotowe - smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis