Melonowe sushi

    Melonowe sushi

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Coś dla małych niejadków! Pyszny soczysty melon owinięty w cieniutkie plasterki ogórka podawany z jogurtowym dipem. Wspaniałe na przyjęcie dla maluchów, które chętnie będą pomagać w zawijaniu sushi.

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 melon kantalupa
    • 1 świeży ogórek
    • Dip
    • 1 kubek jogurtu greckiego
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Melona umyć i pokroić na plastry o grubości 2 cm. Odkroić skórkę, a miąższ pokroić w równą kostkę.
    2. Ogórka umyć i obieraczką do warzyw pokroić wzdłuż na cieniutkie paski.
    3. Kostki melona zawijać w paski ogórka i spinać wykałaczkami. (Dla bezpieczeństwa lepiej obciąć ostre końcówki wykałaczek).
    4. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i natką. Podawać z sushi.

    rada

    Jeśli ogórka zamoczymy na chwilę w osolonej wodzie, będzie łatwiej zawijać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis