Kalarepka duszona z marchewką

    Pyszny dodatek do obiadu. Mojemu mężowi szczególnie pasuje takie zestawienie z kotletem mielonym i kaszą jaglaną.

    marsha

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 kalarepki
    • 3 marchewki
    • 1 łyżka masła
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Kalarepki i marchewki umyć, obrać i pokroić w kostkę, a następnie wrzucić do rondelka.
    2. Dodać do rondelka 150 ml wody, masło, natkę i dusić pod przykryciem do miękkości.
    3. Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis