Duszone patisony

    Duszone patisony

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Podobne danie obiadowe robię z młodej cukinii. Najbardziej smakuje mi taka potrawa podana z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 średnie patisony
    • 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 4 pieczarki, pokrojone na kawałki
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Patisony wymyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
    2. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć patisona z cebulą, czosnkiem i pieczarkami, następnie podlać wodą, wsypać natkę i dusić pod przykryciem do miękkości.
    3. Pod koniec duszenia dosmaczyć danie solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis