Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

    Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

    2polubienia
    57min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny, tani i zdrowy obiad truskawkowy dla dzieci małych i dużych ;)

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 275 g makaronu świderki
    • 1 kg truskawek (świeże lub mrożone)
    • 0,5 litra słodkiej śmietanki 36%
    • cukier do smaku
    • świeża mięta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  +20min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 57min. 

    1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej.
    2. Truskawki zmiksować.
    3. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty.
    4. Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis