Zupa owocowa z czereśni

    Zupa owocowa z czereśni

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 7 osób

    Dla mojego dziadka to zupa numer jeden! ;) Wraz z porą na świeże owoce w jego kuchni króluje zupa owocowa! I jest niezwykle prosta w przygotowaniu.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g czereśni, wydrylowanych
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 l wody
    • 100 ml śmietany do zup
    • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Czereśnie dokładnie umyć i gotować w posłodzonej wodzie ok. 10 minut.
    2. Po zdjęciu garnka z kuchenki, wlać do zupy śmietanę wymieszaną z mąką i dokładnie wymieszać.

    rada

    Podawać z ugotowanym makaronem. Można ją jeść na zimno lub na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis