Ceviche z białej ryby z mango

    Ceviche z białej ryby z mango

    4polubienia
    1godz.55min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Świeże, lekkie i pyszne danie prosto z kuchni meksykańskiej. Nie wymaga gotowania, można sobie je przyrządzić wcześniej a na przyjęciu już sie tylko rozsmakowywać!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 kg białej ryby pokrojonej w 1-cm kostkę
    • 4 limonki, wyciśnięte
    • 1/2 pomarańczy, wyciśniętej
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 zielona papryczka chili, posiekana
    • 5 zielonych cebulek, posiekanych
    • 2 mango, pokrojone w kostkę
    • 3 pomidory, wypestkowane i posiekane
    • garść świeżej kolendry, posiekanej
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 awokado, pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz.40min. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.55min. 

    1. W szklanej lub ceramicznej misce wymieszać rybę z sokiem z limonek, sokiem pomarańczowym, oliwą i papryczką chili. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
    2. Dodać cebulkę i mango, delikatnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kolejne 10 minut.
    3. Dodać pomidora i kolendrę, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Skropić sokiem z limonki, posolić, dodać awokado i podawać.

    Zobacz jak to zrobić!

    Ceviche z białej ryby z mango
    Ceviche z białej ryby z mango

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Efeb13
    autor:
    0

    Bomba z witamin! - 27 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis