Sałatka taco po meksykańsku

    Sałatka taco po meksykańsku

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczne, proste i bardzo sycące danie w stylu meksykańskim. Mielona wołowina na kołderce chrupiącej sałaty, ogórka, z plasterkami awokado i salsą dla zaostrzenia smaku i apetytu.

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 350 g chudej mielonej wołowiny
    • 1 awokado pokrojone na plasterki
    • 1 główka sałaty rzymskiej poszarpanej na kawałki
    • 1 ogórek pokrojony na plasterki
    • 1 cebula dymka, posiekana
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 4 łyżeczki salsy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wołowinę zrumienić na patelni, osączyć z tłuszczu i rozkruszyć na drobne kawałki.
    2. Awokado skropić sokiem z cytryny.
    3. Na talerzach układać sałatę, na niej plasterki ogórka i awokado, posypać cebulką, nałożyć porcję wołowiny, a na wierzch łyżeczkę salsy. Podawać z chipsami z tortilli.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Dlaczego taco? Bo salsa i awokado? Jeszcze jedno pytanie, gdzie taco? - 14 gru 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis