Nachos z kurczakiem, oliwkami i jalepeno

    Nachos z kurczakiem, oliwkami i jalepeno

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniała przekąska w stylu meksykańskim. Chrupiące chipsy z tortilli, z warstwą oliwek, papryczek, z dodatkiem kurczka, posypane serem. Doskonałe na każdą imprezę!

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g chipsów z tortilli
    • 1 ugotowana pierś kurczaka pokrojona na drobne kawałki
    • 150 g czarnych oliwek pokrojonych w pasterki
    • 3 papryczki jalepeno pokrojone w plasterki
    • 1/4 szklanki posiekanej cebuli
    • 150 g startego sera cheddar

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.
    2. Na blaszce rozłożyć warstwę chipsów, na niej równomiernie rozsypać kurczaka, oliwki, papryczki i cebulę. Wierzch posypać startym serem.
    3. Piec przez 8-10 minut, aż ser się roztopi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis