Faszerowana cebula z grilla

    Faszerowana cebula z grilla

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosty i bardzo smaczny sposób na dodatek do mięs z grilla lub przystawkę. Cebule nadziewane pomidorami z serem feta. Polecam!

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 7 średnich cebul
    • 2 pomidory
    • 2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
    • 100 g sera feta, pokruszonego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
    2. Cebule obrać i odkroić z nich czubki (zachować je), wydrążyć środki, a miąższ drobno pokroić.
    3. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
    4. W miseczce wymieszać posiekaną cebulę z pomidorami, czosnkiem, serem feta, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełniać cebule, przykrywać odkrojonym wcześniej czubkiem i owinąć folią aluminiową.
    5. Piec przez 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis