Pasta z bobu

    Pasta z bobu

    10polubień
    30min.


    Zrobione przez 10 osób

    Zdrowa pasta do pieczywa wszelkiego - jak mawiała o tej pysznej paście moja babcia. W letnie, gorące dni takie szybkie potrawy są najlepsze.

    matylda Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 400 g ugotowanego na miękko bobu
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • 1 łyżka świeżej, posiekanej bazylii
    • 2 ząbki czosnku wyduszonego praską
    • 3 łyżki oliwy
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Wszystkie składniki wymieszać i zmiksować.
    2. Pastę przechowywać w lodówce, w nakrytym naczyniu, aby nie obsychała.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis