Grillowane piersi drobiowe z bobem

    Grillowane piersi drobiowe z bobem

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bób najlepiej smakuje mi podany na talerzyku, lekko osolony, ale wybornie wręcz sprawdza się również jako dodatek do mięs.

    matylda Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g bobu
    • 1 pęczek koperku
    • 4 pojedyncze piersi drobiowe
    • 1 łyżka tymianku
    • przyprawa do grilla
    • 2 ząbki czosnku (wyduszone praską)
    • 5 listków mięty
    • 10 pomidorków koktajlowych
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Bób opłukać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie z 2/3 pęczka koperku. Obrać bób z łupinek.
    2. Resztę koperku drobno posiekać.
    3. Piersi kurze opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko roztłuc tłuczkiem do mięsa, a następnie natrzeć czosnkiem, posypać do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i przyprawą grillową.
    4. Piec mięso na rozgrzanym grillu ok. 7 min. na każdym boku, aż się zarumieni.
    5. Na talerzu ułożyć bób, listki mięty, upieczoną pierś, posypać posiekanym koperkiem i udekorować pomidorkami koktajlowymi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis