Jajka faszerowane pieczarkami z kuminem

    Jajka faszerowane pieczarkami z kuminem

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 19 osób

    Wspaniały sposób na jajka faszerowane. Pieczarki wymieszane z cebulką, kuminem i odrobiną majonezu. Doskonałe na przystawkę na każdą okazję. Można posypać papryką w proszku i posiekaną natką pietruszki.

    Składniki
    ilość sztuk: 8 faszerowanych połówek jajek

    • 2 łyżki oleju
    • 1 cebula, posiekana
    • 150 g pieczarek, posiekanych
    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 /4 łyżeczki mielonego kuminu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni rozgrzać olej i podsmażać cebulę przez około 5 minut. Dodać grzyby i smażyć, aż odparuje z nich woda. Odstawić.
    2. Ugotowane jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Rozgnieść je widelcem i wymieszać z majonezem i kuminem na jednolitą masę. Dodać do grzybów i dobrze wymieszać.
    3. Farszem napełniać połówki jajek. Podawać od razu albo wstawić do lodówki.

    Inny sposób podania:

    Z farszu można zrobić pastę do kanapek, wystarczy posiekać białka i wymieszać z resztą nadzienia. Doprawić solą i pieprzem, można dodać więcej majonezu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis