Najlepsze włoskie tiramisu

    (51)
    4 godz. 20 min

    Ten wspaniały przepis na klasyczne włoskie tiramisu to jedyny, jaki kiedykolwiek będzie Ci potrzebny! Biszkopty nasączone kawą z odrobiną koniaku, przekładane pyszną masą z serka mascarpone. Zobacz nasz przepis video z tym deserem!


    Zrobione przez 97 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 500 g serka mascarpone
    • 6 jajek
    • 30 podłużnych biszkoptów
    • 350 ml espresso
    • 3 łyżki cukru
    • 4 łyżki gorzkiego kakao
    • 50 ml koniaku lub brandy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +4godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 4godz.20min. 

    1. Białka oddzielić od żołtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć na jasną, kremową masę. Dodać serek mascarpone i połowę koniaku lub brandy, zmiksować.
    2. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie wymieszać.
    3. Kawę wlać do płytkiej miseczki, dodać pozostały koniak i łyżeczkę kakao, wymieszać. W mieszance szybko zanurzać biszkopty jeden po drugim i układać na dnie szklanego naczynia o wymiarach 20x20 cm.
    4. Na warstwie biszkoptów rozprowadzić połowę masy z serka mascarpone i oprószyć połową kakao. Warstwy powtórzyć: biszkopty, serek i kakao.
    5. Wstawić do lodówki na 4 godziny.

    Zobacz jak to zrobić!

    Najlepsze włoskie tiramisu
    Najlepsze włoskie tiramisu

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (51)

    Komentarze po polsku (2)

    monic_p
    autor:
    10

    Pycha  -  04 lut 2014

    autor:
    1

    przepyszne  -  25 kwi 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis