Zielone szparagi z wody

    Najprostszy przepis z możliwych - gotowane szparagi! ;) Mają niewiele kalorii, a całe mnóstwo zalet witaminowych. Spieszmy się - sezon na nie jest krótki.

    matylda

    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 pęczek zielonych szparagów
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1 płaska łyżeczka cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 3min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Szparagi opłukać, oczyścić i obciąć zdrewniałe końcówki.
    2. Gotować we wrzątku z solą i cukrem ok. 8-10 minut (do miękkości).
    3. Spożywać na ciepło.

    Wszystko o szparagach

    Jeśli chcesz wiedzieć jak wybierać, przechowywać i wykorzystać szparagi - przeczytaj nasz artykuł: "Szparagi - jak je przechowywać i gotować".

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)