Krążki hokejowe

    Krążki hokejowe

    5polubień


    Zrobione przez 108 osób

    Te smakołyki są ulubioną słodkością wszystkich miłośników masła orzechowego i czekolady i co roku znajdują się na moim świątecznym stole.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 słoik (450 g) masła orzechowego
    • 1 opakowanie (450 g) maślanych okrągłych krakersów
    • 450 g półsłodkiej czekolady, posiekanej

    Sposób przygotowania

    1. Posmarować krakersa 1 łyżeczką masła orzechowego, a następnie przykryć drugim krakersem.
    2. Włożyć czekoladę do kąpieli wodnej; często mieszać podgrzewając na średnim ogniu, aż się stopi.
    3. Nakładać „kanapki” z krakersów na widelec i zanurzać w czekoladzie. Odsączyć nadmiar czekolady i studzić na papierze do pieczenia. Przechowywać w lodówce, lub przykryć i zamrozić do czasu spożycia.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Kąpiel wodna

    Nie wiesz, jak przygotować kąpiel wodną? Przeczytaj nasz krótki poradnik: "Kąpiel wodna"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis