Sałatka z roszponki i pomidorów

    Sałatka z roszponki i pomidorów

    1polubienie
    5min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Roszponka jest wyjątkowym warzywem o delikatnie orzechowym smaku. Można ją jeść samą, lekko dosmaczoną, lub użyć jako dodatku do wiosennych sałatek.

    matylda Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 opakowanie roszponki (200-250 g)
    • 10 pomidorków koktajlowych
    • 1 łyżka suszonych pomidorów w oliwie
    • 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
    • sól i pieprz do smaku
    • kilka kropli soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Roszponkę wpłukać i porozdzielać palcami gałązki z listkami na mniejsze porcje. Ułożyć na talerzu.
    2. Pomidorki koktajlowe wymyć i pokroić na połówki lub ćwiartki.
    3. Na roszponkę położyć pomidory suszone i koktajlowe.
    4. Polać całość oliwą i dosmaczyć solą z pieprzem, skopić lekko cytryną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis