Szparagi z bekonem w cieście francuskim

    Szparagi z bekonem w cieście francuskim

    10polubień
    30min.


    Zrobione przez 10 osób

    Chrupiące zawiniątka. Szparagi z bekonem w cieście francuskim. Łatwe i szybkie w przygotowaniu a wyglądają jak kiełbaski w cieście.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 300 g szparagów
    • 250 g bekonu
    • 250 g gotowego ciasta francuskiego
    • 1 jajko, roztrzepane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Szparagi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    2. Każdego szparaga owinąć spiralnie plastrem bekonu.
    3. Ciasto francuskie pokroić na paski szerokości 5 cm.
    4. Szparagi owinąć ciastem tak samo jak bekonem. Posmarować rozmąconym jajkiem.
    5. Piec w temp. 180 stopni C przez 20 minut, albo do chwili gdy się przyrumienią.

    Rada:

    Najlepsze do tego przepisu są grubsze szparagi. Jeśli mamy tylko cienkie to na jedną porcję możemy wziąć kilka i taki pęczek zawinąć w bekon.

    Wszystko o szparagach

    Jeśli chcesz wiedzieć jak wybierać, przechowywać i wykorzystać szparagi - przeczytaj nasz artykuł: "Szparagi - jak je przechowywać i gotować".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis