Kostki czekoladowo-kokosowe

    Kostki czekoladowo-kokosowe

    4polubienia
    40min.


    Zrobione przez 103 osoby

    Lekarstwo dla łakomczuchów. Bardzo smaczne i proste do zrobienia. Można pokroić na małe kawałki, gdyż są bardzo sycące.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 125 g (1 i 1/2 szklanki) pokruszonych krakersów graham
    • 395 g (1 i 2/3 szklanki) słodzonego mleka skondensowanego
    • 85 g (1/2 szklanki) półsłodkich groszków czekoladowych
    • 110 g (1 i 1/2 szklanki) wiórków kokosowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C. Wysmarować tłuszczem kwadratową blachę o boku 23 cm.
    2. W dużej misce dobrze wymieszać pokruszone krakersy graham, mleko skondensowane, groszki czekoladowe i wiórki kokosowe. Wyłożyć ciasto równomiernie w przygotowanej blasze i docisnąć ręką.
    3. Piec przez 30 minut. Przed pokrojeniem ostudzić.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis