Kostki arachidowe

    Kostki arachidowe

    7polubień
    1godz.50min.


    Zrobione przez 2299 osób

    Te kostki z masłem orzechowym smakują jak babeczki z masła orzechowego. Pasują na każdą okazję.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 225 g stopionego masła lub margaryny
    • 170 g (2 szklanki) pokruszonych krakersów graham
    • 240 g (2 szklanki) cukru pudru
    • 260 g (1 szklanka) masła orzechowego
    • 250 g (1 i 1/2 szklanki) półsłodkich groszków czekoladowych
    • 4 łyżki masła orzechowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowanie: 1godz.25min.  ›  Gotowe w: 1godz.50min. 

    1. W średniej misce dobrze wymieszać masło lub margarynę z krakersami graham, cukrem pudrem i 1 szklanką masła orzechowego. Rozłożyć równomiernie na dnie niewysmarowanej blachy o wymiarach 23x33 cm i docisnąć dłonią.
    2. W metalowej misce ustawionej nad gotującą wodą (lub w kuchence mikrofalowej) stopić groszki czekoladowe z masłem orzechowym, mieszając od czasu do czasu aż masa będzie gładka. Wylać na przygotowany spód. Przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę przed pocięciem w kostkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis