Pizzerki z łososiem

    Pizzerki z łososiem

    Zapisz do ulubionych
    23min.


    Zrobione przez 17 osób

    To szybka, ale ciekawa przekąska na imprezy. Używa się do niej gotowych chlebków pitta. Najlepiej użyć trimmingu z łososia, bo jest tańszy. Zobacz nasz przepis video z tym daniem!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 300 g wędzonego łososia, posiekanego
    • 1 pęczek zielonej cebulki, posiekanej
    • 2 łyżki kaparów
    • 450 ml śmietany
    • 400 g serka śmietankowego
    • 6 chlebków pitta
    • 2 świeże pomidory, posiekane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 23min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    2. Wymieszać śmietanę z serkiem i cebulką. Posmarować tym chlebki pitta i położyć je na blasze lekko wysmarowanej tłuszczem. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 7-8 minut.
    3. Ciepłe chlebki przełożyć na półmisek, udekorować posiekanym łososiem, pomidorami i kaparami.

    Zobacz jak to zrobić!

    3 przystawki z wędzonym łososiem
    3 przystawki z wędzonym łososiem

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis