Pasta z wędzonym łososiem

    Pasta z wędzonym łososiem

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 116 osób

    Wędzony łosoś zmiksowany z serkiem śmietankowym, śmietaną i koperkiem - wspaniale smakuje na krakersach. To świetna przekąska na imprezy. Zobacz nasz przepis video z tą pastą!

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 100 g trimmingu z wędzonego łososia
    • 2 łyżki śmietany
    • 200 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • sok z 1/2 cytryny
    • posiekany świeży koperek (do smaku)
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
    • 30 g kawioru z łososia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Włożyć łososia do blendera i zmiksować na gładko. Dodać śmietanę, serek, koperek, sól, pieprz i sok z cytryny, i zmiksować do pożądanej konsystencji.
    2. Przełożyć do miseczki lub smarować pastą krakersy. Udekorować kawiorem.

    Zobacz jak to zrobić!

    3 przystawki z wędzonym łososiem
    3 przystawki z wędzonym łososiem

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis