Sałatka warzywna Izabeli

    Sałatka warzywna Izabeli

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wiosennie, zdrowo i kolorowo. Jako dodatek do dań głównych lub przekąska w ciągu zabieganego w pracy dnia.

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 papryka czerwona
    • 2 pomidory
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka oregano
    • 1/2 niewielkiego kalafiora
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Paprykę umyć i posiekać.
    2. Pomidory umyć i pokroić.
    3. Kalafior umyć i rozdrobnić.
    4. Składniki wymieszać, skropić cytryną, dodać sól i pieprz do smaku.

    rada

    Można dodać łyżkę jogurtu naturalnego.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis