Pasta z kaszy jaglanej

    Pasta z kaszy jaglanej

    10polubień
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ciągle wyszukuję nowych sposobów na podanie kaszy jaglanej, która niestety nie jest doceniania, a działania zdrowotne ma przeogromne. Do tego jest smaczna.

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 200 g kaszy jaglanej
    • 100 g marchwi
    • 50 g wiórków kokosowych
    • 1 łyżeczka bazylii
    • 200 ml ciepłej wody
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie i przestudzić.
    2. Marchew ugotować do miękkości.
    3. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę i podawać z pieczywem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis