Trufle czekoladowe z rumem

    Trufle czekoladowe z rumem

    2polubienia
    1godz.30min.


    Zrobione przez 15 osób

    Pyszne, bogate w smaku czekoladki, które można podać na imprezach, albo podarować komuś na Święta lub Walentynki. Bardzo łatwo się je robi i nie wymagają żadnego gotowania czy pieczenia! Zobacz nasz film video z tym przepisem!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 120 g masła
    • 175 g cukru pudru
    • 1-2 łyżki kakao
    • 1 łyżka whisky lub rumu
    • drobno starta czekolada lub kakao, do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. W misce zmiksować masło z cukrem pudrem. Masa ma być puszysta.
    2. Dodać kakao i whisky lub rum i miksować dalej. (Dodanie więcej niż 1 łyżkę płynu sprawi, że masę będzie później ciężko formować.)
    3. Formować masę w małe kulki, a następnie obtaczać w startej czekoladzie lub kakao. Układać na tacy i wstawić na godzinę do lodówki.

    Zobacz jak to zrobić!

    Trufle czekoladowe
    Trufle czekoladowe

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    AgniechaPlewaE
    0

    Zrobilam I wyszlo ok lecz niestety nie stwardnialy jak prawdziwe trufle rumowe. Dlaczego? - 16 maj 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis