Deser na Dzień Matki

    Deser na Dzień Matki

    1polubienie
    2godz.5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Każda mama w swoje święto chętnie zrelaksuje się przy pucharku takiej pyszoty. Może nawet nie jednym... ;)

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 20 biszkoptów
    • 250 ml likieru np. amaretto lub ajerkoniaku
    • 250 g serka mascarpone
    • 80 g cukru
    • 1,5 szklanki malin (truskawek albo jagód)
    • 2 żółtka
    • bita śmietana
    • 1 cukier waniliowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.5min. 

    1. Biszkopty w całości lub lekko pokruszone ułożyć na dnie pucharków lub salaterek. Polać je obficie likierem (200 ml).
    2. Zmiksować serek z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym i 50 ml likieru.
    3. Masę nałożyć na biszkopty, nałożyć warstwę owoców, polać bitą śmietaną i chłodzić przez ok. 2 godziny w lodówce.

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis