Sałatka z różnych sałat

    Sałatka z różnych sałat

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Wiosennie zielono z kolorowymi akcentami - smacznie i zdrowo! Można do takiej sałatki dodać ugotowane ćwiartki jajka.

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 sałata lodowa
    • 1 tradycyjna sałata (masłowa)
    • 2 garści roszponki
    • 1 łyżka musztardy
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku
    • 10 plasterków zielonego ogórka
    • 1 pomidor
    • 1/2 czerwonej papryki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Sałaty dokładnie wypłukać, osuszyć i poszarpać palcami na kawałki. Ułożyć na półmisku.
    2. Pomidora umyć i rozkroić na ćwiartki. Paprykę pokroić na paski i wraz z pomidorem oraz ogórkiem ułożyć dekoracyjnie na sałatach.
    3. Oliwę wymieszać z musztardą, wyduszonym praską czosnkiem, solą i pieprzem - skropić sosem całość sałatki na 5 minut przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis