Sałatka z mozzarelli i roszponki

    Sałatka z mozzarelli i roszponki

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Najlepsza z najlepszych sałatka-przystawka do grillowanych karkówek. Zawsze znajdzie się na moim stole podczas wizyty gości.

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 kule sera mozzarella
    • 4 pomidory
    • 3 garści roszponki
    • garść świeżych listków bazylii
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • 1 łyżka musztardy
    • 2 ząbki czosnku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Ser pokroić na plastry.
    2. Bazylię wymyć i część listków posiekać a część pozostawić do dekoracji sałatki.
    3. Pomidory wymyć i pokroić na plastry.
    4. Roszponkę wypłukać. Ułożyć na talerzu i na niej dekoracyjnie, naprzemiennie układać mozzarellę i pomidora.
    5. Oliwę wymieszać z musztardą, wyduszonym praską czosnkiem, solą i pieprzem - skropić sosem całość sałatki na 5 minut przed podaniem.
    6. Udekorować bazylią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis