Klasyczny beszamel

    (29)

    Beszamel to pyszny, delikatny sos na bazie mleka i masła. Doskonale nadaje się do lasagne i innych zapiekanek. Zobacz nasz przepis video z tym sosem.


    Zrobione przez 21 osób

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 60 g masła
    • 60 g mąki pszennej
    • 600 ml mleka
    • 1 liść laurowy
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 3min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 8min. 

    1. Na małym ogniu, w rondelku stopić masło.
    2. Dodać mąkę, a następnie pomału dodawać mleko, cały czas mieszając trzepaczką. Doprawić solą i pieprzem. Dodać liść laurowy.

    Zobacz jak to zrobić!

    Beszamel
    Beszamel
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (29)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)