Grillowane jabłka

    Grillowane jabłka

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Deser na ciepło - i dla dzieci i dorosłych. Aromatyczne, słodkie i zdrowe danie! Dla łasuchów mogę polecić wersję z bitą śmietaną ;)

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 jabłek
    • Farsz
    • 1/2 szklanki migdałów
    • 1/2 szklanki rodzynek
    • 3 łyżeczki cynamonu
    • 1 łyżka cukru
    • 4 łyżki dżemu brzoskwiniowego
    • 1 łyżka uprażonych ziaren sezamu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jabłka wymyć, odkroić górę z ogonkiem i wydrążyć nasiona oraz część miąższu.
    2. Migdały drobno posiekać.
    3. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i odcedzić.
    4. Składniki farszu wymieszać.
    5. Napełnić jabłka farszem, owinąć dokładnie folią aluminiową i piec na rozgrzanym grillu przez ok. 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis