Pomarańcze z grilla

    Pomarańcze z grilla

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Takie pomarańcze nie obrażą się z towarzystwa dobrego wina ;) Ot, niebanalny sposób na grillowany deser wieczorową porą.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 5 pomarańczy
    • 2 łyżeczki cynamonu
    • 2 łyżeczki masła
    • 4 łyżeczki cukru pudru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Pomarańcze wymyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości 1,5 cm.
    2. Posypać plastry pomarańczy z obu stron cynamonem, cukrem pudrem, ułożyć na foli aluminiowej, na wierzch dać masło.
    3. Zakryć całość folią i piec na rozgrzanym grillu po 5 minut z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis