Gofry z jagodami i galaretką

    Gofry z jagodami i galaretką

    1polubienie
    1godz.5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny i niezwykle łatwy do przygotowania deser - można go podać z dowolnymi, sezonowymi owocami, a z wierzchu ozdobić bitą śmietaną. Aż chce się jeść...

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 galaretka np. cytrynowa lub wiśniowa
    • 500 ml wody
    • 1/2 szklanki jagód
    • 4 gofry (gotowe, w opakowaniu)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Galaretkę rozpuści w gorącej wodzie, wymieszać (nie zagotowywać). Odstawić do lodówki do stężenia.
    2. Galaretkę należy sprawdzać, bo gdy zacznie się zamieniać w bryłki należy ją wyjąć i delikatnie nałożyć na gofry. Następnie całość włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
    3. Gofry posypać z wierzchu jagodami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis