Galaretkowa pomarańcza

    Galaretkowa pomarańcza

    1polubienie
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pierwszy raz jadłam te wymyślne galaretki u kuzynki na przyjęciu jej córki. Kolorowe, wesołe i podane w niebanalny sposób.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 3 pomarańcze
    • 1 galaretka wiśniowa
    • 500 ml wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Pomarańcze wymyć, rozkroić na pół, wydrążyć dokładnie miąższ (można go zjeść).
    2. Galaretkę rozpuści w gorącej wodzie, wymieszać (nie zagotowywać).
    3. Delikatnie wlać galaretkę do połówek pomarańczy i odstawić do lodówki na godzinę do stężenia.
    4. Po stężeniu należy pomarańczę wraz z galaretką rozkroić na ćwiartki - używając bardzo ostrego noża tak, aby galaretka nie wysunęła się ze skórki. Uzyskamy ciekawy efekt galaretkowych cząstek pomarańczy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis