Dorsz grillowany z pomarańczami i cytryną

    Dorsz grillowany z pomarańczami i cytryną

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To wyśmienite danie łatwo przygotować, a zaskoczy gości zaproszonych na majowego grilla. Nie tylko dla wielbicieli ryb.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4 kawałki dorsza
    • 2 pomarańcze
    • 1 cytryna
    • 1 łyżka posiekanego, świeżego tymianku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Dorsza wymyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko osolić.
    2. Pomarańcze i cytrynę pokroić na plastry.
    3. Na półmisku układać warstwowo, naprzemiennie: rybę, plaster pomarańczy, plaster cytryny, tymianek, pokropić oliwą. Całość nakryć folią i odstawić do lodówki na godzinę.
    4. Piec na rozgrzanym grillu, na tacce aluminiowej lub w foli aluminiowej, ok. 15-20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis