Grillowany kurczak z morelami

    Grillowany kurczak z morelami

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Morele i kurczak tworzą wyjątkowo dobraną parę. Te owoce podkreślają wyraziście smak drobiu i wspaniale smakują z grilla.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 garści moreli
    • 3 łyżeczki miodu
    • 3 łyżeczki uprażonych ziaren sezamu
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
    • 6 piersi kurczaka
    • 1/2 łyżeczki curry

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Morele wymieszać z miodem, sezamem i lekko posypać cynamonem.
    2. Mięso wymyć i wysuszyć ręcznikiem kuchennym, posypać curry. W każdej piersi zrobić z boku nożem nacięcie-kieszonkę, do których należy włożyć morele. Zamknąć kieszonki wykałaczkami.
    3. Mięso piec na rozgrzanym grillu na aluminiowych tackach lub foli aluminiowej, po ok. 5-10 min. na każdegym boku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis