Grillowane kiełbaski drobiowe z tymiankiem

    Grillowane kiełbaski drobiowe z tymiankiem

    1polubienie
    1godz.


    Zrobione przez 1 osobę

    Samodzielnie uszykowane "kiełbaski" smakują o niebo lepiej niż gotowe, kupowane w sklepie. I dosmaczyć możemy je wedle upodobań.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g mielonego mięsa drobiowego
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 duża cebula
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka ostrej papryki
    • 3 kromki chleba
    • 1 łyżka świeżego tymianku
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 4 łyżki mąki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Cebulę drobno posiekać.
    2. Czosnek obrać i wydusić praską.
    3. Tymianek opłukać i drobno posiekać.
    4. Kromki chleba rozdrobnić na okruszki.
    5. W misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki - poza mąką - i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    6. Uformować kiełbaski, obtoczyć każdą z nich w mące, a następnie nakryć folią i odstawić na 30 minut do lodówki.
    7. Ułożyć kiełbaski na tacce aluminiowej lub foli aluminiowej i piec na rozgrzanym grillu ok. 20-25 minut, co jakiś czas obracając.

    rada

    Podawać ze świeżą bagietką, sałatką i keczupem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis